#29 Juni 2013

Ännu en vanlig dag.
Regn & åska har stått på schemat idag, inte mitt, men vädrets.
 
Dagen började med en tur till Mejk, sedan till mammas paradis: Plantmarknaden.
På mejk köpte vi en ganska stor pool, som hundarna ska få ha som pool att svalka sig i. 
Den är väl inte jättestor egentligen, men för hundarna är den det (150*30).
Elvis får väl simma när han är där i ;) 
Om jag känner Östen rätt så kommer han stå och plaska i den hela dagen och inte vilja gå ut ur den.
gammal bild..
Kanske vi tar med den till national? Så hundarna får svalka sig, det största problemet och det nästan omöjliga är att vi måste fylla på med vatten från campingen, som är ca. 1 km från där vi ska vara. Jag har inte lust att bära hinkar fram och tillbaka för att fylla en pool lixom, så vi tar nog med kylfilten ist ;)
 
Planen ikväll är att lägga viltspår och åka till skogen med hundarna.
 
Bild över grannens tomt..  
 
 

#28 Juni 2013

Helt vanlig dag idag, förutom att det är ett svenskt belieber projekt idag som jag deltar i, dock inte jätte mycket, men jag försöker i alla fall.
Nåväl, dagen började med att lilla Elvis väckte mig. Klockan var runt tio så det var väl lika bra att stiga upp, skulle jag ha försökt somna om skulle jag ha sovit till ungefär nu.
 
Morgonträningen med hundarna gick bra, idag var det fokus på slalom inom agilityn. 
Med Idun och Elvis körde jag slalomingångar från alla håll och kante. Jag prövade även att byta sida när dom har startat i slalomet, med Idun var det inget problem där inte utan hon körde på, Elvis däremot... Han började vrida och vända när jag gjorde så, så jag sket i att bråka med honom och körde på som vanligt.
Karl tränade jag slalom med också, men lite enklare. Vi hade 12 pinnar idag och han gjorde det helt felfritt 3/5 ggr. Han brukar nämlingen hoppa ur slalomet när sista porten kommer varje gång nästan, men med övning så gjorde han det bara 2 ggr.
Östen & Troja körde jag rallylydnad med, Östen för att han ska vara med på uppvisningen på national (fått tillfrågan om jag kan visa hur rallylydnad går till innan själva träningstävlingen är) :) Så då valde jag Östen, som är lite för liten ännu för att tävla, men han kan ändå allt redan så varför inte? :D Troja fick köra rallylydnad för hon verkligen älskar det och sedan vågar jag inte ha henne lös vid alla katter som springer.. På national förra året skulle hon nästan ha vunnit över Idun om hon inte satt sig och skita på planen, som hon alltid gör... Varför hon gör det är för att hon blir så uppspelt så hon skiter ner sig, det gör hon även varenda grytträning vi är på tokfian. ;)
 
Innan jag skrev detta inlägg så har jag lekt lite med bildredigering. Jag har nu lärt mig hur man får bäst skärpa på bilderna som man lägger upp på bloggen, till hjälp hade jag Linneá som har skrivit om det.
Bilden före redigering:
Efter:
 
Senare idag ska jag och mamma till skogen och köra lite drag på 3 km, sedan ska vi nog och bada och efter det blir det agility planen med Idun, Elvis & Karl :) 

#27 Juni 2013

En sak jag har märkt är att jag har kommit av mig i bloggningen, jag har ingen lust, för jag har varit slarvig så länge och struntat i designen- som jag nu ska ordna upp. Detta har hänt förut, att jag kommit av mig och sedan bara skrivit någon gång i veckan- och då om helt ointressanta saker. Min statistik går ner och inte vinner någon på det för den delen. Nu är det skärpning som gäller!
 
Min fokus just nu är hundträningen. Jag jobbar och sliter med hundarna två gånger/dag, så vi är bättre och starkare till National. Denna gång startar jag med fler hundar, så det blir dubbelt så många ekipage. Den jag är mest stolt över- det är Karl. Karl har aldrig kunnat vara lös, han har bara fokuserat på allt annat- Åååå kolla grannen! - KATT! -Vad var det? Amen ni fattar, men nu kan han äntligen vara lös! Vi har gått i dalar och upp för berg, in i tunnlar och hittat ut till ljuset, svett och tårar. Jag blir tårögd av att bara tänka på hur mycket vi har slitit och jobbat med varandra, som faktiskt gett resultat. Jag kan köra agility med honom på klubben när en katt står och tittar i slänten, jag kan ha honom lös när vi tränar rallylydnad/lydnad och faktiskt lita på honom! Tanken är att vi ska starta i rallylydnad på national, men vi får se, han ska jobba så mycket den dagen. Jag är stolt över honom & mig själv! Jag trodde det var omöjligt, men jag hade och har som motto:
Never say never. Jag jobbade och jobbar som fasen. Det största hjälpmedlet jag har använt mig av är klickern. Att klicka in honom så fort han tittar på mig och lyssnar.
Det har lett till att vi har kommit närmare varandra och hans kontakt är nästan lika bra som Iduns.
Just nu jobbar vi mycket på agility banan, att kunna ta några hinder med fokus på mig och inte dendär katten som alltid står i slänten och retas med hundarna. Att den inte är död ännu är ett mirakel! Förlåt att jag säger det, men hund och katt- njaaa..
 
Kanske det blir en agilityhund av denna terriern? Vi får väl se vart intresset lägger sig, men jag tror att om vi jobbar tillräckligt hårt- så klarar vi det. Tillsammans.
Jag ligger ned på MARKEN nu förtiden! :D
 
Platssittande? ;)
godis, godis, godis, godiiis!!!
Ska vi buuuuuuuuuuuusa elle'??
Inkallning!
 
Ge mig en godiiiis!!! eller, hela burken kanske!?
 
 -
Igår klickade jag hem en svart hundförarväst också, märket är Boberg och kommer från Engelssons :) Den sägs vara jättebra i alla fall :D Den är för tjejer och killar i alla storlekar.
-LÄNK-
 
--
Nu i eftermiddag ska jag ägna mig åt trimning av hundar, anmälning till national och se på min favorit kriminalserie- Den som dräper.
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!