Helgen som gick

I helgen har vi hunnit med mycket!
På lördagen åkte jag, mamma, Östen och Troja på grytprov. 
Mamma körde Östen i anlagsprovet, vilket kanske inte var den bästa idén. Östen sprang ut ur grytet flertal gånger för att leta efter mig, så han fick en tvåa. Nästa prov ska jag starta honom i alla fall. Inför grytapporterings provet så bytte vi förare. Nu när Östen hade mig vid sin sida var han klockren och drog ut den 10 kg tunga grävlingen ur grytet på 21 sekunder! VINST! Snabbaste grytapportören för dagen! Härligt! Tyvärr fastnade han i kurvan, annars hade vi haft minst fem sekunders bättre tid, men vi vann sådet spelar väl inte så stor roll ;)
Troja kom tvåa som grytapportör med hela 23 sekunder. Riktigt bra tid det med. Trean i apporten hade tiden 55 sekunder och maxtiden på ett prov är 10minuter, så vi har riktigt grymma hundar. Båda hundarna blev i alla fall godkända! 
 
Söndagen var en utedag, vi åkte tidigt ut i skogen och tränade bl.a viltspår och fikade. Östen gick klockrent på sitt spår och likaså de andra hundarna. Elvis fick också köra spår, vilket han är riktigt grym på! Vi åker till Luleå på en till utbildning inom försvarsmakten, så vi tränar upp oss så vi är som bäst när det väl gäller.
 
Sedan åkte vi till agilityplanen och körde lite. 
Alla hundar förutom Troja fick köra, lite variation bland alla hundar. Karl fick träna tunnelsug, Idun slalomingångar, Östen starter, KF, hoppteknik och framåtskick och Elvis fick bara köra.
 
Idag har jag och hundarna på kvällskvisten varit ute och sprungit, dragtränat med andra ord. Medelhastighet var 13 km/h och vi sprang ca. 5km. Riktigt härligt var det och väldigt bra springtemperatur. Har även tränat agility på gården med hundarna och nu ska jag sitta och nöta in engelska glosorna. 

Back On Track

Tillbaka i spåret igen!
Sommaren har varit hur bra som helst och har verkligen tagit vara på tiden, därav min inaktivitet på bloggen.
Idag har vi stressat rejält efter skolan, nu när jag går på Jensen i Örebro så hinner man inte mycket om dagarna. I alla fall slutade jag vid fem, gick och åt med ett par killkompisar och sedan tog jag bussen raka vägen hem och åkte på onsdagsträning, vi körde mest starter och k-fält, men även mer basic som framåtskick osv. Efter träningen gick vi till lydnadsplanen och skott tränade Östen.

I helgen var det agilitytävling i Örebro, inflikar att vi tidigare har tagit en pinne i agilityklassen i Frövi. I helgen gjorde vi det igen, en till agilitypinne och en första placering tog vi hem! Han går så himla fint just nu, min stjärna! Sedan har vi fått många diskar, Östen har blivit så pass självständig så han tror att han kan köra sin egna väg genom banan! Finns väl både positivt och negativt i det läget, det positiva är att han har bra fart och det negativa är att hans självständighet kanske drar åt fel håll ibland.
Alltså är det bara en pinne kvar till uppflytt, så himla grym! Nästa agilitytävling blir i Kumla om två veckor, men först ska vi på äventyr till Skåne med Juliette.
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!